Vi kombinerer facts og sund fornuft
Valgmulighederne på det globale marked for virksomhedsobligationer er mange. For at opnå succes er det vigtigt med en klar filosofi og en strategi for, hvordan den føres ud i livet, når vi leder efter de bedste obligationsudstedere.
Alle porteføljemanagere har en dobbeltrolle - de er både porteføljemanager og analytiker. Det er for at sikre, at der ikke mistes relevante informationer mellem analytikeren og manageren. Teamet har det fulde beslutningsmandat omkring alle investeringsmæssige beslutninger.
Vores investeringsfilosofi tilsiger, at vi kun investerer i obligationer udstedt af selskaber, hvor den underliggende kreditkvalitet er stabil eller stigende. Vi følger den filosofi, fordi vores erfaring og analyser viser, at netop den type selskaber giver attraktive afkast på lang sigt.
Det gode selskab og den gode obligation
Vores model for risikopræmier i virksomhedsobligationer arbejder med tre hovedgrupper af faktorer, der skal drive det ekstra afkast:
1) Værdi der analyserer det forventede afkast i forhold til den underliggende kreditkvalitet
2) Momentum der identificerer selskaber, der er i fremgang
3) Stabilitet der identificerer selskaber med robuste forretningsmodeller, der genererer stabile pengestrømme.
Vi lægger meget stor vægt på datakvalitet for at sikre stabilitet, robusthed og tillid til modellens resultat. Moody's KMV CreditEdge er en central del af vores model, da Moody's har den mest omfattende og detaljerede database for tabsprocenten i tilfælde af konkurs. Tilsvarende sørger CreditSuisse HOLT for informationer af høj kvalitet mht. selskabsindtjening og balancetal.
Vi tænker også på risikoen
Vi investerer i selskaber, hvor vi vurderer, at afkastpotentialet er attraktivt under hensynstagen til risiko, og vi tilpasser investeringens størrelse i forhold til det. Når vi vælger, hvor meget vi skal investere, sammenholder vi afkastpotentialet med risikoen for, at selskabet ikke lever op til vores forventninger.
Porteføljesammensætning og risikostyring er en integreret proces, hvor vi måler og evaluerer eksponeringen mod en lang række makroøkonomiske risikofaktorer, så vi sikrer, at langt størstedelen af porteføljens afkast kommer fra selskabsudvælgelsen. Derudover vurderer vi kreditrisikoen på en række forskellige dimensioner:
- effekten ved en selskabskonkurs
- effekten ved ændringer i kreditspænd
- markedets risikoopfattelse af et værdipapir