Skatten og dine investeringer

Hvordan du bliver beskattet af din investering, afhænger af hvilket type bevis du har. Der er forskel på hvordan skatten beregnes for en aktie og en obligation. Læs mere om hvordan de enkelte aktivklasser beskattes.

Vores beskrivelse af beskatning er ment som en generel information. I udgangspunktet er indholdet korrekt og ajourført, men vi kan ikke garantere, at indholdet dækker over alle tænkelige situationer. Vi opfordrer dig derfor til at søge individuel skatterådgivning. Vi tager desuden forbehold for eventuelle fejl, mangler, ny skattelovgivning m.v.

Beskatning


Vil du geninvestere udbyttet?

Har du investereret i afdelinger, som udbetaler udbytte, kan du vælge at lade udbytter og andre indtægter geninvestere automatisk i stedet for at få dem udbetalt. 

En aftale om automatisk geninvestering skal aftales med dit pengeinstitut. Du kan vælge automatisk geninvestering for hele dit depot eller for udvalgte afdelinger. Eller du kan vælge at få en del af udbyttet geninvesteret og den resterende del udbetalt kontant.

Læs mere om udlodning og geninvestering


Undgå beskatning af udbyttet

Hvert år i januar kan nye medlemmer købe andele i en række af vores afdelinger uden at få ret til det foregående års udbytte, som er indregnet i afdelingens kurs frem til generalforsamlingen.

Fordelen ved at købe ex udbytte-afdelinger er, at nye investorer undgår at betale for et udbytte, der udbetales som skattepligtig indkomst kort tid efter.

Ex udbytte-afdelinger tilbyder de samme afkastmuligheder og risici, som hvis du købte en almindelig Jyske Invest afdeling.

Fordelene ved ex udbytte afdelinger


Hjælp til skatten

Mangler du hjælp til, hvordan du skal forholde dig, når dine beviser skal indberettes, så find hjælp i vores vejledninger til årsopgørelsen og i vores skatteguides, hvor du kan se, hvordan din investering bliver opdelt og beskattet.

Er du i tvivl om de mange termer og hvad for eksempel aktieindkomst og lagerprincippet dækker over, så finder du hjælp på vores side med ordforklaringer.